Kamp

Ieder jaar gaan we met een groepje van maximaal 20 personen een lang weekend op kamp. Dit kamp is bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar, óf onder begeleiding van een ouder) Je dient zelf een paard te hebben om mee te nemen, zonder kan natuurlijk ook, dat doen er wel meer. de gezelligheid is rede genoeg om te gaan! Voor kinderen organiseert manege de Arckelhoeve een ponykamp, meer informatie hierover kunt u bevragen op de manege of stuur een mail naar info@poeldijkseruitervereniging.nl

  

Het kamperment is gelegen in Stroe, dat ligt midden op de Veluwe bij Kootwijk. We verblijven in een 12-persoons appartement (2 slaapkamers) gecombineerd met een 8-persoons blokhut. Beide kijken uit op de wei van de paarden, en hebben een overdekt balkon of veranda.

De paarden slapen in ruime, lichte en frisse stallen. Ook zijn er drie grote weides die we met elkaar moeten delen. We kunnen ze zelf onderverdelen in kleinere landjes. Er zijn twee overdekte afspuitplaatsen. Binnenbak en buitenbak zijn tevens aanwezig. De accommodatie ligt aan een ruiterpad, we hoeven dus niet langs een weg maar zitten direct op de Veluwe in de bossen. De paarden staan op stro en krijgen kuilvoer en biks (basisbrok). Wij zorgen dat dit daar aanwezig is, je hoeft dus geen biks mee te nemen.

Een ieder dient zelf te zorgen voor vervoer (ook voor de paarden). Er wordt een vrachtwagen geregeld, in overleg kun je daar je paard met mee laten rijden.

Er zal geen vast rij schema zijn, een ieder kan rijden wanneer en met wie zij wil. Overleg even goed wie er met wie weg gaat, uit ervaring blijkt dat je beter in kleine groepjes kunt rijden, de paarden zijn dan wat rustiger.

Omdat we dit weekend állemaal op vakantie zijn, zal iedereen zijn steentje bijdragen: Het opstrooien van de stallen, het vegen van het terrein, het verzorgen van de maaltijden, etc. Hiervoor is een corvee lijst van toepassing.

Deelname van dit kamp is geheel voor eigen risico, en is toegestaan voor personen vanaf 18 jaar óf onder begeleiding. Zie ook de kampreglementen op deze site.

Voor een impressie van de accomodatie, klik hier.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *