Meten wedstrijdpony’s

Kinderen tot 18 jaar, die met hun pony een KNHS ponystartkaart hebben, dienen de pony jaarlijks officieel te laten meten. Deze meting dient door een officiele ponymeter uitgevoerd te worden. Deze officials kunt u vinden op de site van de KNHS.

In het jaar dat de pony 8 wordt vindt de laatste meting plaats. Hij is dan definitief gemeten en de uitkomst van deze meting blijft voor de rest van zijn leven gelden. Het is verplicht om je pony ieder jaar te laten meten (vóór 1 april) tot en met zijn 8e jaar. Indien je pony niet gemeten is mag je ook (nog) niet deelnemen aan KNHS wedstrijden.

Is jouw pony ouder dan 8 jaar en nog nooit eerder gemeten, of bijvoorbeeld op zijn 6e voor het laatst dient hij/zij ook alsnog definitief gemeten te worden.